fag_06e725f7-b46e-4e7f-a19c-97d94158f00b

FAG

FAG är ett tyskt företag med en rik historia inom tillverkning av kullager och rullningslager. Grundat 1883 i Schweinfurt, Tyskland, har FAG etablerat sig som en ledande aktör inom lagerindustrin. Företagets namn står för Fischers Aktiengesellschaft, vilket återspeglar grundarens efternamn.

FAG är känt för sin tekniska expertis och innovation inom lagerdesign och tillverkning. Företaget har utvecklat avancerade lösningar för att hantera höga belastningar, vibrationsdämpning, temperaturvariationer och andra utmanande förhållanden. Deras produktsortiment inkluderar kullager, rullningslager och specialiserade lagerlösningar som används inom olika industrier som fordonsindustrin, maskinverktyg, energisektorn och mycket mer.

En noterbar aspekt av FAG är att det är en del av Schaeffler Group, en global koncern som specialiserar sig på rörliga komponenter och system. Detta partnerskap har bidragit till att stärka FAG:s position som en betrodd leverantör av lagerlösningar och tekniska komponenter.

FAG är en internationell aktör med försäljning och distribution i olika delar av världen. Företaget har byggt upp ett rykte för att leverera pålitliga och hållbara lagerprodukter som bidrar till effektivitet, prestanda och pålitlighet i olika industriella tillämpningar. Med sin långa historia och kontinuerliga strävan efter teknisk excellens fortsätter FAG att vara en ledande kraft inom lagerindustrin.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Vad skiljer FAG-lager från andra märken?

FAG-lager kännetecknas av deras höga precision, hållbarhet och pålitlighet. De använder avancerad tillverkningsteknik och material av hög kvalitet för att säkerställa optimal prestanda under krävande förhållanden, vilket gör dem till ett föredraget val inom många industrier.

Hur väljer jag rätt FAG-lager för min applikation?

Att välja rätt FAG-lager kräver noggrann övervägning av applikationens krav, inklusive belastningstyper, hastighet, arbetsmiljö och temperatur. FAG erbjuder teknisk vägledning och beräkningsverktyg, som hjälper till att välja det mest lämpliga lagret för specifika applikationer.

Är FAG-lager lämpliga för användning i vardagliga konsumentprodukter?

Ja, FAG producerar lager som är väl lämpade inte bara för industriella och fordonsapplikationer utan även för hushållsapparater och andra konsumentprodukter. Deras höga kvalitetsstandarder garanterar tillförlitlighet och hållbarhet även i alldaglig användning.

Hur underhåller jag FAG-lager för att förlänga deras livslängd?

För att maximera livslängden på dina FAG-lager är regelbundet underhåll avgörande. Detta inkluderar lämplig smörjning, rengöring och regelbundna inspektioner för att identifiera och åtgärda eventuella tecken på slitage eller skador. FAG tillhandahåller omfattande underhållsguider för att stödja korrekt skötsel av deras produkter.

Hur installerar jag FAG-lager korrekt för att säkerställa optimal prestanda?

Korrekt installation är nyckeln till att säkerställa optimal prestanda och förlänga livslängden på FAG-lager. Det är viktigt att följa FAG:s installationsanvisningar noggrant, vilket inkluderar korrekt hantering, justering av lagerklarning och användning av lämpliga verktyg. FAG erbjuder detaljerade installationsguider och kan även tillhandahålla teknisk support vid behov.

Vilken garanti erbjuder FAG på sina lagerprodukter?

FAG erbjuder en garanti som skyddar mot tillverkningsfel och materialbrister. Garantivillkoren, inklusive garantiperioden, kan variera beroende på produkttyp och användningsområde. För specifik garantiinformation rekommenderas att kontakta en auktoriserad FAG-distributör eller referera till produktens dokumentation.

Några produkter från FAG

Ball bearings

Dessa inkluderar djupspårkullager, vinkelkontaktkullager och självjusterande kullager. Används i en rad olika applikationer för att hantera både radiella och axiella belastningar.
Kullager_d41a89d2-0c86-4eab-bd50-2764d195f96a

Roller bearings

Inkluderar cylindriska rullager, koniska rullager och nålrullager. Dessa lager är designade för att hantera höga radiella belastningar och är idealiska för användning i tunga maskiner och fordon.
Cylindriskt_Rullager_3ca41601-aaca-4a81-991f-0fc7a12693a6

Sfäriska kullager

FAG:s sfäriska kullager hanterar höga radiella belastningar och axelmissjusteringar, idealiska för tung industri och vindkraftverk tack vare sin förmåga att tolerera axelförskjutningar.
sfariskt_76dfacbd-e503-4546-94a2-0c81b2cf6015

Sfäriska rullager

Dessa lager från FAG är utformade för tunga belastningar och kan hantera missjusteringar, vilket gör dem lämpliga för drivaxlar och industriella fläktar med deras robusta konstruktion.
Sfariska_Rullager_8f5d58b0-1535-4985-8d7b-4e88b649f685

Spindle bearings

Höghastighetslager designade för precision och stabilitet i applikationer som verktygsmaskiner och andra applikationer där hög precision krävs.
spindelllager

Warehouse

FAG lagerhus skyddar lagren från yttre föroreningar och hjälper till att upprätthålla lämplig smörjning, vilket förlänger lagrens livslängd. De används i applikationer där skydd och pålitlighet är viktigt.
lagerhus

Storage units

FAG lagerenheter är färdiga integrerade lösningar som förenklar installation och underhåll. Dessa självjusterande enheter är mångsidiga och kostnadseffektiva för en mängd industriella applikationer, minskar monteringstid och underhåll.
Lagerenheter_e35f610d-9313-428e-bacf-5f907d0503c1

Linear

Inkluderar linjära kullager och linjära rullager, samt linjära guidningssystem. Dessa produkter används för att möjliggöra precision och smidighet i linjära rörelser.
special1